У тиші урочистій до Пам’яті йдем,

Що в серці відлунює грізно.

У святому мовчанні над Вічним вогнем

Схиляється наша Вітчизна.

Друга світова війна незагоєною раною людської пам’яті і досі нагадує про себе. Ця пам’ять буде жити доти, доки живі очевидці тих страшних подій: ветерани війни, учасники бойових дій, інваліди війни, ті, кому випало стати свідками злодіянь нацизму та їх наслідків.

Пам’ять – це один з найбільших скарбів, якими володіє людство. Пам’ятаючи про минуле, суспільство будує майбутнє.

За ініціативи адміністрації медичного ліцею «Дніпро»,  26 квітня  лідери учнівського самоврядування та учасники музичної студії «Натхнення»   з благодійною місією відвідали обласний госпіталь для ветеранів Другої світової війни і праці з поздоровленнями до Дня Примирення та Дня Перемоги над нацизмом у Європі  та вшанували їхній безсмертний подвиг квітами концертною програмою і  солодкими  подарунками.

Ведучими святкової програми були Свириденко Марія, Лебедь Платон, учні 10-А та В класів.

– …Наш народ  боровся і переміг, бо вів війну справедливу, за право на життя та майбутнє… – такими словами ліцеїсти  почали  святкову  програму.

Під час вшанування ветеранів в залі  лунали мелодії повоєнних та воєнних років: пісні «Огонек», «Маки  червоні», «Мальви», «Перемога», «9 травня», «Кулі летять», «Старий клен», «Перші почуття» у виконанні  ансамблю «Натхнення» (учениці 10-В класу Сіренко Катерина, Польщак Мирослава, Буланова Вікторія, Свириденко Марія), дуету учнів 10-Б кл. (Липчак Марина, Ребедайло Катерина), соло – Гутіна Світлана (10-А кл.), Ангеліна Знов’єва (10-Г кл.).

Ліцеїсти поспілкувалися з сивочолими ветеранами, особисто висловили вдячність за те, що понад 70 років тому вибороли для нас свободу, що повернули віру в майбутнє, дали можливість жити, навчатись і розвиватись. Також учні бажали ще багато щедрих літ прожити у здоров’ї , благополуччі, увазі близьких та рідних.

Ветерани з радістю приймали вітання, витирали непрохані сльози від спогадів про далекі фронтові роки та побратимів, дякували за увагу і щиро бажали Україні миру, адже знають, якою дорогою ціною доводиться його здобувати.

Згадуючи найстрашнішу катастрофу ХХ століття – аварію на Чорнобильській АЕС, ліцеїсти висловили безмірну вдячність героям нашої Батьківщини, які ціною свого життя захистили світ  від небувалої біди.

Також  в  цей зворушливий день  учні  висловили  подяку особливим людям – нашим сьогоднішнім  воїнам, які захищають наш мир і спокій, і завдяки яким ми з вірою дивимося в майбутнє.

Коврига Л.Д.,

педагог-організатор ліцею