12 вересня 2019 вихованців медичного ліцею «Дніпро» запросила до себе на екскурсію Дніпропетровська обласна рада. Учням восьмих класів провели чудову екскурсію.

В історичній будівлі Ради розташований музей самоврядування. В одній кімнаті зібрані експонати різних часів. Тут є і мідні риболовні крюки та жіночі прикраси часів Городища, є речі з козацького побуту. Далі розташовані експонати часів Катеринославщини. Зі стін ми бачимо поважні постаті, які будували та плекали наше місто з дня його народження. Є куточки, які відтворюють атмосферу певного часу. Тут і дерев`яна різьба 19-го сторіччя, і мармурові предмети інтер’єру радянських часів.

Але найцікавіше чекало всіх після відвідування музею. Діти мали змогу спробувати себе в ролі депутатів і провести власне засідання. Був обраний голова засідання – учениця 8-А класу Марія Бідняк. Депутати виносили на розгляд різні питання. Голосування виглядало зовсім як на екрані телевізора – гучні звуки, яскраве табло, а найважливіше – прийняті рішення.

Такий досвід стане у великій нагоді підростаючому поколінню.  З’являється впевненість у власних силах. «Ми зробимо світ кращим разом»,- відчув кожен учень. А дорослі вже сьогодні  підтримають і допоможуть кожному з них.