Незважаючи на екзотичні обставини цьогорічної весни життя йде своїм ходом і серед нас є ті, хто невдовзі буде здавати ЗНО. Цей хвилюючий етап в житті підлітків є справжнім випробуванням для них, але завжди слід пам’ятати, що ти – не один, поруч завжди є люди, які бажають допомогти, варто лише звернутися до них.

Ти можеш скласти тести, які допоможуть тобі розібратися в своїх почуттях та хвилюваннях. Тести були складені психологом ліцею Заспенко Оленою Віталіївною. Інформація, яка буде отримана при обробці тестів, є конфіденційною і може бути передана тільки учням та їх батькам.

Тест 1

Тест 2

Наступна інформація передрукована з сайту osvitoria.media. Більше корисних порад шукайте за посиланням.

Психолог Світлана Ройз склала пам’ятку для випускників та їх бітьків. Ці правила допоможуть правильно підготуватися и проявити весь свій потенціал під час іспитів.

Важливо заздалегідь:

1 Окремо покласти запрошення на ЗНО, усі необхідні документи, подивитися адресу проведення.

2 Знати, як туди дістатися.

3 Дізнатися (якщо не був на пробному ЗНО) про те, як проходить тестування (іспит).

4 Узяти з собою воду.

5 Узяти щось солодке.

6 Пам’ятати, що якщо знання було вкладено — їх можна відтворити з пам’яті.

При підготовці та систематизації інформації:

1 Малювати ментальні карти

2 Запам’ятовувати інформацію, що надходить із різних каналів сприйняття — меми, картинки, ментальні карти (візуальний канал), промовляти вголос, слухати аудіоуроки (аудіальний).

Коли ми починаємо згадувати, що ЗНО — це важливий, але лише епізод у великому житті, образ стає більш контрольованим – , наприклад, як “взяти в руки” м’яча, з чим цілком можна впоратися.


Який образ теста ЗНО у вас зараз?

Під час самого іспиту

• Щоб повернути собі відчуття безпеки і стабільності — «освоїти місце» — розкласти папірці, ручки, постукати ручкою по столу. На «своєму місці» легше зосередитися і згадати те, що важливо (від вчителя Людмили Булигіної).

Після іспиту:

Випити води, поїсти, ідеально — пройтися пішки.

Щасти-щасти-щасти!!! Щасти на ЗНО і у всьому великому житті! Щасти!

Більше корисних порад ви знайдете на сайті osvitoria.media.

Автор: Аліна Мірошнікова