29 березня 2021 року наш 9-В клас брав участь у конференції з викладачем Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара Іриною Миколаївною Кофан. Захід був присвячений Міжнародному року овочів та фруктів.
Конференція мала дуже насичений та цікавий зміст. На початку нам розповіли про деякі овочі та фрукти, цікаві та захоплюючі факти, їх споживання та вирощування. Наприклад, чи знали ви, що помідор – це насправді ягода? Або те, що в ківі є більше вітаміну С ніж у лимоні?
Проте найцікавішою виявилася вікторина наприкінці презентації. Велика кількість нелегких питань неабияк змусила нас поміркувати!Хочеться висловити велику подяку Ірині Миколаївні Кофан за захоплюючий матеріал і конференцію загалом та нашому вчителю біології Тетяні Володимирівні Машкіній за організацію конференції. Ми були б раді знову взяти участь у подібному заході.
Маленюк Оксана, 9-В.

Конференція тривала близько сорока хвилин, і весь цей час був заповнений цікавою і корисною інформацією. Викладач кафедри фізіології та інтродукції рослин ДНУ імені Олесі Гончара Ірина Миколаївна Кофан підготувала величезну кількість фактів з історії, хімії, кулінарії та ботаніки, що дозволяють поглянути на давно знайомі овочі та фрукти (як-то морква, картопля або яблука) зовсім з інших боків.
Ми дізналися багато про походження  та класифікацію різних фруктів та овочей, а також про те, як до них ставились і ставляться в різних куточках світу. Мова викладання була простою і зрозумілою. Наприкінці нас чекала цікава вікторина, яка перевіряла не тільки нашу уважність під час конференції, але й загальну обізнаність. У цій частині нас також чекала велика кількість несподіваних фактів. Загалом мені завжди подобається дізнаватись щось нове, і я дуже рада, що час від часу у нашому ліцеї проводяться подібні заходи.
Коханюк Анастасія, 9-В.